Waarom Curacao?

Warm welkom voor bruidsparen op Curacao

Daar staat u dan… U heeft er jaren lang naar uitgekeken. Kosten noch moeite gespaard om echt iets van uw trouwdag te maken. Dit is uw dag, uw trouwdag! Toen u wakker werd stond het ontbijt al klaar aan het strand. U geniet van het uitzicht op de Caribische zee. De zon kleurt de dag, het weer is perfect. Het decor van uw huwelijksdag is net even anders dan een kille trouwzaal in Nederland. Straks zweert u elkaar eeuwige trouw in het romantische decor van een historisch kleurrijk bouwwerk uit een voorgaande eeuw of op een parelwit zandstrand met zacht wuivende palmen met op de achtergrond een kristalheldere zee.
Het feest viert u in een historisch fort met uitzicht op de vele lichtjes van Willemstad of op het strand verlicht met fakkels. De steelband speelt salsa en merengue waarbij niemand stil kan blijven stil zitten. Op Curaçao kunt u trouwen in de tropen zonder u ergens druk over te maken, want uw huwelijk is rechtsgeldig in Nederland.

Curacao raakt u in uw hart

Curaçao ontvangt bruidsparen met een warm welkom. Op het mooiste stukje van ons Koninkrijk vindt u alles wat nodig is om een feest te maken van uw trouwdag en natuurlijk ook van de aansluitende huwelijksreis. De vriendelijke bevolking staat u graag te woord. De boeiende, rijke cultuurschatten en de vele schitterende baaien, zorgen ervoor dat u elke dag van uw verblijf de geweldige sfeer van het Caribische gebied proeft. De keuze uit gezellige restaurants en knusse cafeetjes is onvoorstelbaar groot voor zo’n klein eiland. Dag en nacht bruist het geluk u tegemoet. Wanneer u samen besluit om op Curaçao te trouwen is dat snel geregeld.

Indruk

De bewoners zijn trots op Curacao en vertellen graag over de roemruchte geschiedenis en de eigenzinnige volksaard van de bewoners. In de diverse monumentale panden, musea en andere bezienswaardigheden, ligt het tastbare bewijs hiervan. De reis van het vliegveld naar het hotel duurt nooit meer dan twintig minuten. De meeste indruk maakt het moment dat de taxi de top van de trotse Julianabrug nadert. Rechts onder wordt plots de havenmonding zichtbaar. Net daarvoor liggen aan de linkeroever de schitterende gekleurde geveltjes van de Handelskade, het bekendste plaatje van Curaçao.

Avonturen

U ontdekt dat de geveltjes onder de zon nog veel mooier zijn dan u had gedacht. Aan de kade ligt ook een prachtige tweemaster. Dit klassieke zeilschip vaart dagelijks rond het eiland. Ga lekker een dagje mee of breng een dagvullend bezoek aan Klein Curaçao of een sunset tocht naar een van de vele mooie romantische baaien. Wat u aan de kleurrijke Handelskade ziet, blijkt niet meer dan een voorbode. De stad bruist van het leven. Overal op het eiland staan fraaie landhuizen die eeuwen geleden gebouwd zijn door plantagehouders. Een aantal landhuizen is beschikbaar om uw huwelijksfeest te vieren.

Op en in het water

Watersport kan op vele manieren. Zeilen en windsurfen zijn een belevenis met de altijd aanwezige passaat. Of u nu zelf de zeilen hijst of een boottocht maakt naar de mooiste baaien of het Spaanse Water: u leert Curaçao van een hele andere kant kennen. Neem tijdens zo’n tocht eens een duik in de Caribische zee. Al snorkelend gaat er een wereld van koraal en kleurrijke vissen voor u open. Het water is zo helder dat u tot 30 meter diep kunt kijken of ga zwemmen met de dolfijnen in de onderwaterwereld van Curaçao bij Sea Aquarium.