Procedures & Documenten

Documentatie afhandeling

Ondanks dat Curaçao deel uitmaakt van het Nederlands Koninkrijk geldt ook hier dat huwelijken officieel moeten worden aangemeld. Gelukkig hebben wij daar jarenlange ervaring mee en goede contacten bij de Curaçaose burgerlijke stand.

Procedure

Om te beginnen moet er minimaal drie maanden voor het huwelijk een schriftelijke aanvraag worden ingediend bij de burgerlijke stand op Curaçao. De behandeling van die aanvraag neemt gemiddeld twee weken in beslag.
Om er zeker van te zijn dat alles snel en soepel verloopt kunt u de aanvraag het beste door BanKasa laten regelen. Wij helpen u bij het verzamelen van de juiste documenten en dienen die dan persoonlijk voor u in bij de Curaçaose burgerlijke stand. Door deze werkwijze wordt het proces niet alleen versneld, maar loopt u ook minder risico op fouten of zoekgeraakte documenten.

Identificatie

Volgens de regels van Curaçao moet u zich minimaal 3 dagen voor uw huwelijk bij de burgerlijke stand op Curaçao melden en identificeren, maar doordat BanKasa de gemachtigde persoon is vervalt deze identificatieplicht.
U kunt dus zelf bepalen wanneer u op het eiland aan wilt komen, terwijl wij zorg dragen voor de documentatieafhandeling.
Ook maken wij een kennismakingsafspraak voor u met de ambtenaar die uw huwelijk gaat voltrekken.

Getuigen

Voor een huwelijksceremonie op locatie heeft u zes getuigen nodig. Die moeten allemaal minimaal achttien jaar zijn en in het bezit van een geldig paspoort. Wij kunnen altijd voor extra getuigen zorgen als u tekort komt.